Hakukoneoptimoinnin osaaja, Juha Ojaniemi

Hakukoneoptimointi on asia, jonka Ojaniemi on opetellut pitkän linjan tietokoneuran kuluessa.

Vuonna 1988 Ojaniemi oli omin silmin näkemässä, kun yliopistojen tietoverkko liitettiin kiinteällä yhteydellä internetiin, eli toisin sanoen: Kun internet tuli Suomeen. Varsinkin sen näkeminen, miten täysin sokea keskusteli täysin kuuron kanssa toiselle puolelle maailmaa netin välityksellä, teki Ojaniemeen suuren vaikutuksen. Internetillä on suuret mahdollisuudet saada aikaan jotakin sellaista, joka aikaisemmin olisi ollut mahdotonta.

Hakukoneoptimointi, kokemuksella

Työuransa Ojaniemi aloitti jo vuonna 1982. Työkokemusta hänellä on tietokonealan lisäksi huoltomiehestä sähköasentajaan. Tämä auttaa näkemään monenlaisten asiakkaiden liiketoiminnan painopisteitä ja soveltamaan hakukoneoptimoinninkin asiakkaan tarpeisiin.

Ojaniemi rakensi myös suomalaisen hakukoneen, haku.tiedot.net, ennen kuin Google nousi käytetyimmäksi hakukoneeksi. Tämä sekä ymmärrys tietokoneiden tekniikasta antaa Ojaniemelle etulyöntiaseman moneen muuhun hakukoneoptimoijaan verrattuna. Kun on itse ohjelmoinut hakukoneen ja on ymmärrys siihen liittyvistä ongelmista ja niiden ratkaisuista, osaa asettautua hakukoneiden kehittäjien asemaan.

Hakukoneoptimointi ammattilaisena

Erityisesti asiakkailta tulevat kiitokset lämmittävät Ojaniemen sydäntä. Esimerkiksi eräästä ruotsalaisyhtiöstä tuli innostunut puhelinsoitto: ”Olemme Ruotsin ykkönen.” Kesti tovin ennen kuin Ojaniemi sai innostuneesta puhelusta selville, että kilpailevaan yritykseen oli ollut yhteydessä ruotsalaisen hakukoneoptimointiyrityksen myyjä. Myyjä oli käyttänyt esimerkkinä ”Ruotsin ykköstä” – ja niin hyvin pitäisi kilpailevankin yrityksen löytyä päätuotteillaan google.se-hakukoneen ensimmäisissä hakutuloksissa. Innokkaan soittajan yrityksen sivusto oli Ojaniemen hakukoneoptimoinnin tuloksena päätynyt ”Ruotsin ykköseksi.”

Hakukoneoptimoinnin asiantuntija

Ojaniemeä Ylen Aamu-TV:ssä haastatellut toimittaja nimittää taustatutkimustensa perusteella Juha Ojaniemeä yhdeksi Pohjoismaiden johtavista hakukoneoptimoinnin asiantuntijoista.

Hakukoneoptimointi ostopalveluna, ABCnet

Hakukoneoptimointi on yksi asioita, joita Juha Ojaniemi tekee ABCnet Oy:n CTO:na.

 

Osta Hakukoneoptimointia asiantuntijalta

Lue lisää sivulla Hakukoneoptimoinnin osaaja, Juha Ojaniemi.

12.7.2019

ABCnet Oy Hakukoneoptimointi